Csontritkulás, entesopathia gyógytornája

A tónusos izmok nyújtásával, a fázisos izmok erősítésével, a helyes légzési mechanizmus fenntartásával oldjuk a kóros tartást, megelőzendő a másodlagos deformitások kialakulását.

Izometriás és izotóniás gyakorlatok mechanikus stimulációjával növeljük a csontsűrűséget (a csontképző sejtek aktivitásnak fokozásával). Labdajátékokkal, esésgyakorlatokkal az axiális terhelhetőséget emeljük, gyors sétával az állóképességet és koordinációt fejlesztjük (koordináció- és egyensúlyjavító torna). A korrigált testtartást és mozdulatokat a különböző pozíciókban megéreztetjük és automatizáljuk.


Fitball torna

Különböző, 35 és 75 cm közti átmérőjű, gömbölyű és tojás formájú (biztonságvédelmileg duplafalú) gimnasztikai óriáslabdák tehetik élménnyé a mozgást, fejlesztik csecsemők, gyermekek és felnőttek koordinációját és kondícióját. A labdán történő rugózás apró, gyors axialis (tengelyirányú) ütközéseket generálva elősegíti a porckorong kocsonyás anyagának diffúziós anyagcseréjét, javítja a tápanyagok felvételét, a bomlástermékek eltávolítását. Hasonló módon serkenti a vérkeringést az ülőfelületek kötőszövetében, ezáltal csökken a faron, combokon lévő cellulitisz.

Alkalmazási területei

  • lelapult, berepedezett porckorong, egyéb gerincproblémák
  • koordinációs nehézségek
  • Bobath- és Vojta-módszer agykárosult gyermekek mozgásfejlesztéséhez
  • aerob edzés, alakformálás, testsúlykontroll programban
  • terhestorna


Rehabilitációs célú Pilates

A Pilates módszer a tudatos mozgás elsajátítására helyezi a hangsúlyt. A harmonikusan váltakozó erősítés és nyújtás kiegyensúlyozottságot, nyugalmat teremt, a légzést elmélyíti. Használjuk koordináció fejlesztésre, izomtónus normalizálására, tartásjavításban és preventív gerinctréningen.

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségünk


Ez is érdekelheti...