Gerincferdülés + ülőmunka

Kérdés

Fiam 33 éves, 180 cm magas, rendkívül vékony, kiskora óta mindkét oldali ferdülése van. Sajnos a munkája is (számítógépes designer) ülésre és helytelen testtartásra kényszeríti. Ezt még súlyosbítja a kevés mozgás. Két kérdésem van:
1. Milyen jellegű gyógytornát javasol neki?
2. Szabad-e konditerembe menni és ott milyen erősítő gépet javasol?

Válasz

Egyénre szabott gyógytorna tartáskorrekcióval, stabilizáló gerinctréning, Klapp gerinctorna megtanulása, majd önálló gyakorlása segít ellensúlyozni az ülőmunka okozta egyoldalú túlterhelést. A Klapp-metódus kúszógyakorlataival az izmok dinamikus munkája által egyben a gerinc stabilitását és plaszticitását is elérhetjük. A rendszer egy 16 gyakorlatból álló, a tér minden síkjában aktívan haladó erősítő, nyújtó, mobilizáló, korrekciós mozgássor.
A különböző kúszóhelyzetek (magaskúszóhelyzetek típusai: négykézlábállás, térdelőhelyzet ferde dőléssel, lapos dőlés, mélykúszóhelyzetek típusai: daxliállás, gyíkállás) gyakorlataival biztosítja a gerinc szakaszainak célzott kezelését.
A tehermentesített kiindulóhelyzet csökkenti a mozgásszegmentek képleteire ható nyomóerőt, és védi az izmokat a túlterheléstől.
Profilaktikusan és terápiaként is alkalmazható tartáshibáknál, scoliosisnál, Scheuermann betegségnél, mellkasdeformitásoknál.

Edzőtermi edzéshez szintén szakemberrel tanulja be a gyakorlatok helyes kivitelezését pl. a rúdon a fogás szélességét, a medence dőlésszögét, Z-ülés oldaliságát, a súly mértékét. Hatékonyan erősíti az izomfűzőt
- a hátgépen tarkóhoz lehúzás széles fogással
- csigás evezés
- rúddal evezés
- húzódzkodón felhúzza a testsúlyát
- tárogató mellgépen
- fekvőtámasz
- felülés

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász, egészségügyi szaktanár

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink