Vállsérülés után – aggasztó kontroll

Kérdés

Július 2-án itthoni esés után a balesetire kerültem. Csavarral rögzítették a humerus proximális végének törését, a rotátorköpeny szakadását helyreállitották. A ficamot is helyrerakták műtét közben. Augusztus 12-től lelkesen járok gyógytornára, ingeráram-kezelésre, valamint ultrahangra, mivel a deltaizom kismértékü sorvadását állapitották meg a kartartó levétele után.
Most ez a friss kontrolldiagnózis: "Activ elevatio, abductio 50-60 fok, hátranyúlás sacrumig. Kirotatio 0 fok. Deltatónus jól tapintható."

Heti három – lehetőség szerint – gyógytorna van. Mit tehetnék ezért a kirotatio 0 fok javitásáért? Meglepett ez a 0, valamit nem csinálunk gyógytornán? Válaszát köszönettel várom.

Válasz

Összetett sérülése nagyon felelősségteljes ellátást, hosszas rehabilitációt, az Ön részéről is kitartó és szorgalmas együttműködést igényel. A leveléből kiderül, hogy a mozgásaiban még erősen elmarad, de az nem, hogy mire vezethető ez vissza. Beszélje meg a gyógytornásszal, orvossal a kilátásait, aggodalmait, elvárásait, ha nem kap kielégítő választ, akkor tájékozódjon másik szakembernél. A bizalom fél gyógyulás.

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász, egészségügyi szaktanár

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink