Ujjsérülés utáni torna, nyújtás

Kérdés

17 éves vagyok. Ez év augusztusában csontig bevágtam a jobb kezem III. ujját S alakban. Ideg és inak nem sérültek. A varrás után az ujjam nem tudom kinyújtani, további műtéteket nem ajánlanak a gyenge keringési bőrállapot miatt. Hajlítóinak rendben. Heglazítóval szoktam kenni naponta többször is. Milyen tornát alkalmazzak az ujjamra, és esetleg vannak-e olyan gyógyászati segédeszközök amik folyton kényszerítik az ujjamat a nyújtásra? Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

A CHRISO elnevezésű ujjrögzítő gyógyászati segédeszközt ajánlom Önnek. Ez egy polipropilén sín - az utolsó két ujjperc rögzítésére szolgál és a végperc kinyújtására.

Az ujját erősíti, ha hajlított helyzetből nyújtja és teljesen kifeszíti a középső és végpercet. pl. ülve térdére teszi a tenyerét, innen kinyújtja az ujjait egyenesre és terpeszbe, majd visszaengedi a térdkalácsára.

Az ujját nyújtja akkor, ha mellkas előtt a két tenyerét egymásnak illeszti és tenyérgyökkel lefelé mozdul, miközben a két könyök fix magasságban mozdulatlanul marad.

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász, egészségügyi szaktanár

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink