Kézujj extenzor szalag szakadása

Kérdés

Kb. hat hete a bal kezem középső ujjában az utolsó ujjpercnél elszakadt a feszítő szalag. Mivel korábban történt már hasonló sérülésem másik ujjamon, tudtam mi a teendő, a megfelelő boltban beszereztem a megfelelő rögzítő gyűrűt.
Öt és fél hét elteltével levettem a gyűrűt és megkezdtem az ín nyújtását, ami - ha jól emlékszem - meleg vízben a leghatékonyabb.

Itt szeretném a segítségét kérni, hogy pontosan milyen gyakorlatokkal kellene nyújtanom, illetve megerősítenem a feszítő szalagot, hogy a lehető legegyenesebb legyen az ujjam a jövőben. Jelenleg minimálisan eltér az egyenestől, de remélem a szalag erősítésével ez még javítható.

Válasz

Baseball sérülésnél valóban 4-6 hétig szükséges a Brooks-gyűrű, utána összevarrt ujjú cérnakesztyűvel lehet edzeni. Technikai kivitelezés: egy kesztyű ujjainak a végére 6-8 mm-es gumiszalagot, a csukló felett tenyér felől pedig gombot kell felvarrni. A kesztyű szárát rögzítse rugalmas pólyával, a gumiszalagokat ráhúzza a gombra, ekkor az ujjak hajlított helyzetbe kerülnek. Innen lassan nyújtsa ki az ujjait, tartsa 3-5 mp-et, és lassan engedje vissza.

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász, egészségügyi szaktanár

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink