Gyógytornász munkaköri leírás

Kérdés

Az interneten keresgélve találtam több mintát gyógytornász munkaköri leírásra, de speciálisan oktatási intézményben dolgozó gyógytornász munkaköri leírására nem. A kérdésem, hogy Ön ismer-e olyan portált, ahol olvasható/letölthető ilyen speciális munkaköri leírás.

Válasz

Nincs ilyen egységes speciális munkaköri leírás, mert az oktatási ágazatok (Nevelési Tanácsadó, Szakértői és Rehabilitációs Bizottság, Mozgássérültek Pedagógiai Intézetei, Diákotthonok, Gyógypedagógiai Intézmény, Óvodák, Iskolák, Pedagógiai Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat) többféle ellátást (szakértői vizsgálat, tanácsadás, korai fejlesztés, utógondozás, felvilágosítás, szakszolgálati ellátás, óvoda és/vagy iskolai ellátás) biztosítanak, akár eltérő fenntartókkal (állam, egyház, alapítvány, egyesület, magánszemély).

A MESZK jogi szakértője szerint a munkáltató írja meg a munkakörre szóló munkaköri leírást, de ezt nem kötelező készíteni. A munkaköri leírásban a munkáltató meghatározza a munkavállaló részére azokat a feladatokat, alá- és fölérendeltségi viszonyokat, hatásköröket, ellenőrzési stb. jogköröket, amelyeket köteles és jogosult ellátni, illetve végezni a meghatározott munkaköre szerint.

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász, egészségügyi szaktanár

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink