Weber "B" típusú külbokatörés után fél évvel – még mindig fáj

Kérdés

Weber "B" tipusú fibula törést szenvedtem, illetve a talus 3 mm-el elmozdult 09.18-án.
Megműtöttek 09.20-án, mely során karmos lemezzel, csavarokkal (6 db) egyesítették a tört részt, az elmozdulást pedig állítócsavarral.

A műtétet követően sínben rögzítették a törött lábamat, majd varratszedést követően gipszben. A gipszet november harmadikán vették le, az állítócsavart November 14-én vették ki, az érdemi gyógytornát November 17-én tudtam elkezdeni.

A rehabilitáció előrehaladtával sokat javult a bokám mozgási tartománya, mára segédeszköz nélkül járok. A karmos lemez és öt csavar még bent van.

Jelenleg kisebb pihenés után lemerevedik a bokám és fájdalmaim vannak mindkét oldalon. "Be kell járatni ami kb 2-3 percet vesz igénybe. A fájdalmaim nem szűnnek meg a bejáratás után sem.
Fél év telt el a törés óta, mennyi idő még amíg újra normálisan, fájdalom nélkül tudok járni, illetve a fent leírtak alapján milyen gyakorlatokat javasol.

Válasz

Lehetséges, hogy a rögzítő fémek eltávolítása után fog csak ugrásszerű változást – mozgásszabadság és fájdalom tekintetében – tapasztalni. Érdeklődjön, mikor tervezik a műtétet! A négy hónap gyógytorna gyakorlatait türelmesen és kitartóan folytassa, ha eddig is használt, most is segíteni fog.

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász, egészségügyi szaktanár

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink