Térdroppanás újra meg újra

Kérdés

Az egész április végén történt egy focimeccsen. Az ellenfél egyik játékosa ellökött és kétszer megroppant a jobb térdem. Elmentem az orvoshoz és azt állapította meg, hogy a térdszalagok megrándultak/meghúzódtak, és 11 nap pihenőt javasolt jegelés és kenőcs mellett. Miután már letelt a 11 nap és kb. a 14. napnál jártam megint megroppant. Megint elmentem az orvoshoz de akkor már nem egészen 3 hetet javasolt. Már bőven a 3. hét letelte után egy edzés közben megint megroppant, de nem annyira mint az első 2 eset után (3 nap alatt elmúlt). Eltelt szinte 1 hónap és július elején megint megroppant és megint csak kétszer, pihentem 1 hetet és erősítettem egy hetet és ma megroppant egy lábemeléskor.

Nem tudom hogy ez azt jelenti hogy vége a pályafutásomnak vagy esetleg kellene 1 hónapot pihentetni és utána fokozatosan erősíteni és akkor talán jó lesz. Ha lenne valami tanácsa az nagyon jó lenne, mert félek hogy előbb utóbb el fog szakadni a térdszalagom.

Válasz

Az egyszerű ízületi lazaságtól az összetett maradandó sérülésig bármi lehet a térdében. Képalkotó vizsgálat, fizikális vizsgálat esetleg artroszkópia alapján lehet prognosztizálni. Sportoláshoz térdrögzítőt húzzon fel!

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász, egészségügyi szaktanár

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink