III. lábközépcsont törése

Kérdés

Négy hete eltört - valószínűleg fáradásos töréssel - a III. lábközépcsontom. Két hétig volt fekvőgipszem, és egy hétig járógipszem, amit ma vettek le. Az orvos ugyan nem volt elragadtatva, amikor megkértem, hogy vegye le, de a talpamat egy területen elég csúnyán és kellemetlenül törte a gipszmorzsa, de különösebbet a fáslin és még egy hét pihentetésen kívül nem javasolt semmit.
A bokám még duzzadt, a vádlim elgyengült és elég merev a lábfejem. Olvastam több hasonló esetről az oldalon, le is mentettem néhány gyakorlatsort, azonban mivel azok az esetek 6 hétig voltak gipszben, nem mertem még nekiállni. Mit javasolna?
Még valami. Egy hét múlva egy igen sok gyaloglással járó utazáson veszek részt. Fáslival gond nélkül teljesíteni tudom majd, vagy kellhet a mankó is? Vagy csak rontanék a helyzeten? Segítségét előre is köszönöm!

Válasz

A városnéző kirándulást úgy vállalhatja, hogy kinesio tape felragasztása után befáslizza és gördülőtalpas cipőt húz. Pihenéseken felpolcolja és a vénás torna gyakorlatokkal felfrissíti a lábát. Az olvasott gyakorlatokat fokozatos terhelés mellett végezheti. A gyógyulást felgyorsítja és a kiesett gipszkezelést pótolja a néhányszor ismételt tapaszkezelés

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász, egészségügyi szaktanár

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink