Bokatörés utáni lábfejcsont fájdalom

Kérdés

Május 28-án tört el a bokám, futás során magam alá fordult, és a külboka csúcsból tört le egy darabka. Nem mozdult el, műtétre nem volt szükség. Tíz nap fekvő és öt hét járógipsz után július 12-én vették le a gipszet. Két napig utána még viseltem a rögzítőkötést. A bokám nem fáj, és a lábfejem tudom lefelé-felfelé és körkörösen is mozgatni.

A problémám az, hogy járáskor (átgördüléskor) enyhén érzem a lábfejen lévő csontok fájdalmát (felül). Tapintásra is érzékeny. Lehetséges, hogy túlerőltettem, mert nem bírtam ki és elmentem egy könnyebb 5 km-es kocogásra? Nem tudom, hogy ez normális és csak idő kell neki, hogy elmúljon a fájdalom – pihentetni kell még? Sajnos az orvoshoz kontrollra nem jutottam be, 3 órás várakozás után elmentem, nem volt türelmem kivárni.

Válasz

Elképzelhető, hogy ínhüvelygyulladás vagy tömlőgyulladás alakult ki az extrém terhelésre, hisz hetekre inaktivitásra kényszerült ez a terület. Hidegvizes borogatás, rövid pihentetés, gyulladáscsökkentő kenőcs gyorsan megoldja a problémát. A sportoláshoz szerezzen be bokatájékvédő bokarögzítőt. A benne levő szilikongolyócskák előnyösen védik a rüsztöt és a bokacsontokat.

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász, egészségügyi szaktanár

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink