Achilles ín rövidülése

Kérdés

Most találtam rá erre az oldalra és lenne egy kérdésem! A 11 éves kisfiam rendszeresen lábujjhegyen jár! Nem nagyon feltűnő de a jó megfigyelő észreveszi. Szeretném megkérdezni, hogy itthon rendszeres tornával korrigálható-e ez a hiba, vagy mindenképpen vigyem szakorvoshoz? Ha itthon is javítható, akkor mit javasol milyen tornát végezzünk és milyen gyakran? Köszönettel:egy anyuka

Válasz

Az eredményes gyógyulás érdekében keressenek fel egy szakembert, aki fizikális vizsgálat és a korábbi orvosi leletek alapján speciális gyógytorna gyakorlatokat állít össze és tanít be.

Ha nem jutna el gyógytornászhoz, akkor pl. kiránduláson, emelkedőn erős lábfej felhúzással lépjen előre, majd ellazítva támassza talpra, lassan lépjen előre a másik lábbal úgy, hogy a sarka minél tovább lent maradjon.

Otthon végezhető gyakorlat: Álljon fél talppal egy lépcsőre úgy, hogy a talpa közepétől sarokig a levegőben legyen, csak az előlábra támaszkodjon. Álljon lábujjhegyre jó magasra! Majd engedje le a sarkat a lépcső szintje alá, amilyen mélyre tudja!

Váliné Fekete Szilvia
gyógytornász, egészségügyi szaktanár

KÉRJEN IDŐPONTOT! >>> Elérhetőségeink